ismertető

Kérdések, válaszok az Alsóházról

Támogatók toborzása


Ön új ügyet indított és szeretne támogatókat szerezni?

Folyó ügyet talált, amihez további támogatókat esetleg ellenzőket kíván bevonni?

 

Új ügy felvitelekor az először csak indítvány státuszba kerül és csak 3 támogató szavazatot követően fog ügy státuszba kerülni, annak érdekében, hogy az egyéni érdekeket szolgáló indítványokat külön kezelhessük a ténylegesen közösséget érintő ügyektol.

Egy indítvány első támogatóinak megszerzése az ügyet elindító feladata és felelőssége. Amennyiben 3 napon belül nem sikerül minimum 3 támogatót találnia indítványához, akkor azt egyéni véleményként értékeljük és töröljük a rendszerből. Ezzel is megpróbáljuk szavatolni, hogy az alsóházban valóban csak közösségi ügyek jelenhetnek meg.

 

Támogató szerzésének több lehetséges módja is van:

1., Közvetlen környezetében lévők email megkeresése.  Indítványa ügy státuszba kerüléséhez legkönnyebben közvetlen környezetében szerezhet támogatókat. Ehhez haználja az ügy oldalán (jobb oldali blokknál) található "Támogatók toborzása.." funkciót. Ezzel egy sablon levelet tud elküldeni ismeroseinek , hogy támogassák indítványát. 

 

2., Hirdetmény kifüggesztésével. Olyan ügyeknél, ahol az érintettek email címe nem áll rendelkezésre és maga az ügy adott helyhez köthető (pl. játszótér, uszoda felújítás, parkoló kialakítás stb.) A hirdetmény mindenképpen tartalmazza a következőket:

ügy rövid leírása, azonosítója és az alsohaz.hu-n elérhetõ linkje.

 

3.,Társmédiák igénybevételével. Szélesebb körben, vagy olyan ügyeknél, ahogy maga az ügy nem helyhez köthető (pl. szociális, oktatási, adóügyi kérdések), ott társmédiákon keresztül is elérhetõek az érintettek. Itt is fontos, hogy az ügy elérhetõsége (link, azonosító) egyértelműen megjelenjen, hogy az érintettek utána már az alsóházban és annak szabályozott keretei között nyilváníthassanak vélemény, adhassanak le támogató, ill. ellenző szavazatokat, állásfoglalásokat.